Sabtu, 24 Maret 2012

Food with amazing flavor,hmm..yummy !

As with other areas, Papua also have distinctive food that is not less interesting totry. Many people know him as sago worms.
Food is trusted by the community Kamoro as foods that can make them healthierbecause of the high vitamin content. Generally, sago worms living on sago trunk.These delicacies yourself credible instead of eggs that hatch after the rotting tree trunks which then resulted in many beetles that spawn there.
Presentation of food is almost like a delicious and savory sate.Hidangan even thisis often called "Manggia" by the local community



Fresh sago worms are captured in the former harvest sago tree is then washed, and then immediately cooked by stir-fry over low heat in, given a little spice flavor, thenserved hot. When you first enter my mouth, feeling very tasty caterpillars this feelslike the melt in the mouth, very soft, and of course it was very delicious! Texture likemarshmallows with flavors such as fatty meat is very tender but more tasty. Yummy!


Sago worm (Rhynchophorus ferrugineus) is a type of caterpillar which can only bemet at the Sago tree. Caterpillars are brownish white, very soft-textured, and have a pretty hard head. Sago worm can be found in places that have endemic plant sagoas the Moluccas, New Guinea, or Papua New Guinea.

Sago worms are also a staple food of the Asmat. His usual sago worms live in thetrunk of the sago tree and if it will be in the eating, the caterpillar wrapped sago palm leaves, sprinkled with sago, and baked in the coals. In addition, vegetables and grilled fish used as a complement








Tidak ada komentar:

Posting Komentar